Studeren op een HBO school is namelijk heel erg zwaar. Denk er bijvoorbeeld aan dat je naast het theoretisch gedeelte, ook het praktisch gedeelte onder de knie dient te hebben. Om het praktisch gedeelte onder de knie te hebben, dien je namelijk stage te lopen in de richting waar jij je voor gespecialiseerd hebt. Wil je meer weten over studeren op een HBO opleiding? Wij kunnen je helpen daarmee! Lees de vastleggingen hieronder dan maar! Daarin geven wij je enkele tips hoe je de HBO opleiding het best kunt aanpakken. Wij wensen je veel leesplezier toe!

Manieren hoe je een HBO opleiding het best kunt aanpakken

Een HBO opleiding aanpakken is niet altijd zo gemakkelijk. Uit ervaring willen wij met je meedelen dat het lastige hiervan is om met mensen om te gaan. Wij zullen dit stukje toelichten aan de hand van de specialisatie ‘financiële accounting’. Tijdens een HBO opleiding zul je namelijk:

  1. Heel vaak projecten uitvoeren in groepjes:

Het lastige is nog steeds om met mensen te werken. Op een HBO opleiding zul je opmerken dat je heel vaak in projecten moet werken met mensen. Dit is van belang om jouw te leren hoe je met mensen dient om te gaan. In het beroepenveld zul je namelijk altijd met mensen moeten samenwerken, ook al wil je dat niet. De HBO opleiding is namelijk een trainingspunt om die vaardigheid te ontwikkelen en daarvoor dien je nu al gereed te zijn.

  • Heel veel boeken moeten bestuderen:

De meeste boeken waaruit je zal moeten studeren, zijn namelijk ontzetten dik. Indien je niet van lezen houdt, is het raadzaam om jezelf nu te trainen om te lezen. Om nu jouw vermogen tot onthouden te verbeteren, dien jij jezelf te trainen door per hoofdstuk een beetje te vertellen over hetgeen je gelezen hebt. Op die manier zul je leren hoe je uit de dikke boeken het best kunt studeren.

  • Stage lopen:

Je zal stage lopen in jouw specialisatie en in dit geval binnen de financiële accounting. Binnen deze specialisatie dien je stage te lopen binnen een accountantskantoor. In het beroepenveld zul je heel wat opdrachten moeten uitvoeren. Deze kun je namelijk doen, dankzij de theorie die je gekregen hebt op de schoolbanken. Deze theorie dien je dan toe te passen in de praktijk. Voorbeelden van enkele opdrachten die je kunt krijgen binnen deze specialisatie, zijn namelijk:

  • Controle opdrachten
  • Samenstellingsopdrachten
  •  Opdrachten die gaan over de Administratieve Organisatie
  • Verslagen leren schrijven:

Na jouw stage gelopen te hebben, zul je een verslag in elkaar moeten zetten. Dit leren ze je meestal voordat je met jouw stage begint. Een stage is namelijk een goede voorbereiding op het schrijven van een thesis. Daarom raden wij je aan om een stage niet te onderschatten.

Een vierjarige HBO opleiding, bij de bachelors, doorlopen is namelijk niet altijd even gemakkelijk, omdat de slapeloze nachten ook zullen bij kijken. Nadat jij jouw studie afgerond hebt, kun je nog altijd de vruchten daarvan plukken. Studeren op de HBO is handig, omdat je meteen praktijkervaring opdoet. Dat vergroot namelijk jouw kans om eerder aangenomen te worden in een bedrijf, omdat bedrijven hedendaags naar mensen zoeken met werkervaring. Tot slot hopen wij dat wij je voldoende geïnformeerd hebben over de aanpak van een HBO opleiding en ook wensen wij je heel veel succes toe!