Professionele scriptiebegeleiding is een aanvulling op de begeleiding die je vanuit je opleiding ontvangt. Het is geen vervanging van de begeleiding die je krijgt. Scriptiebegeleiding kan handig zijn wanneer het je moeite kost om je scriptie te schrijven. Met extra begeleiding is de kans groter dat je je scriptie tot een goed einde brengt. Hier lees je wat de voordelen van scriptiebegeleiding zijn.

Een gelijke relatie

Een scriptiebegeleider is er voor jou. Je betaalt ervoor, dus hij of zij is er om jou te helpen. Dit maakt dat je een gelijke gezagsverhouding hebt met je scriptiebegeleider. Dit in tegenstelling tot de scriptiebegeleider vanuit je studie. Deze relatie is ongelijk, want jij bent afhankelijk van zijn of haar beoordeling. Het voordeel hiervan is dat een scriptiebegeleider je echt zal helpen om je scriptie te voltooien. Hij of zij zal met nuttige tips komen, die je waarschijnlijk niet zo snel van je begeleider vanuit je studie krijgt.

Scriptiebegeleiding

Helpen met plannen

Scriptiebegeleiding is erg nuttig als je het lastig vindt om te plannen of wanneer je het moeilijk vindt om structuur aan te brengen in je scriptie. Het onderscheiden van hoofd- en bijzaken, onderzoek doen, het binnen de gestelde tijd opleveren, het zijn allemaal dingen waar je een goede planning bij nodig hebt. Een scriptiebegeleider kan je hiermee helpen. Je hebt dan een extra stok achter de deur om echt aan de slag te gaan. 

Studielab

Wat kost scriptiebegeleiding?

Persoonlijke scriptiebegeleiding kost tussen de 50 en 85 euro per uur. Vaak wordt er vooraf een inschatting gemaakt van het aantal uren dat nodig is om je te begeleiden. Je kunt vaak een pakket nemen, waarbij je gebruik kunt maken van kortingen op het tarief. Bij sommige bureau’s zoals StudieLab kun je flexibel uren afnemen. Als je denkt dat een uur of twee uur voor jou voldoende is kan dat ook. Professionele scriptiebegeleiding is een investering, maar het kan je veel opleveren.